Μια εύκολη συνταγή για μπεσαμέλ από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην Ελλάδα είναι στην ουσία η σάλτσα Μορνέ.
Η αυθεντική μπεσαμέλ δεν έχει κρόκους ούτε παρμεζάνα.
Πηγή: AkisPetretzikis.com
Συστατικά
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Η σάλτσα που λέμε Μπεσαμέλ στην Ελλάδα είναι στην ουσία η σάλτσα Μορνέ.
Η αυθεντική μπεσαμέλ δεν έχει κρόκους ούτε παρμεζάνα.
Πηγή: AkisPetretzikis.com