Τιραμισού (Συνταγή Παρλιάρου)

Συνταγή για Τιραμισού από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά:
1 πακέτο  έτοιμα σαβαγιάρ
500 γρ. mascarpone της Arla
150 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
50 γρ. ζάχαρη Saint Louis
4 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗΣ
500 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας Nescafe
60 γρ. κονιάκ
κακάο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος.

Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα.
Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.

Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr