Υλικά:
2 αβοκάντο
4 αυγά
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C Κελσίου.
Κόβουμε τα αβοκάντο στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε μέρος από την σάρκα του, την κρατάμε στην άκρη και μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πέστο ή γουακαμόλε.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, και σπάμε μέσα ένα αυγό.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-18 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί!
Tips:
– Μπορείτε να προσθέσετε ή να γεμίσετε με μανιτάρια, ρύζι, αλλαντικά, θαλασσινά, κοτόπουλο, τυριά ή άλλα λαχανικά εποχής!
Πηγή: http://www.funkycook.gr/avocado-me-avgo/
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μια υπέροχη συνταγή για φασολάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη! Υλικά για 6 άτομα ½ κιλό μέτρια φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 3-4 κα...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει. Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Αυτή είναι η συνταγή για μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο! Μελομακάρονα Παρλιάρος. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 400 γρ. Χυμός πορτ...
-
Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη το...
-
Υλικά για 6 άτομα 150 γρ. φέτα, σκληρή και πικάντικη 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλάκι ξύδι 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 1 μικρή...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
