Υλικά:
200 γρ. νουντλς ρυζιού βερμιτσέλι (πολύ λεπτά, σαν μαλλιά αγγέλου) ή άλλα της αρεσκείας μας
300 γρ. γαρίδες (καθαρό βάρος) φρέσκες ή κτψ, καθαρισμένες από κεφάλια, ουρές, κελύφη και εντεράκι (αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση)
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. ρίζες μπαμπού, καλά στραγγισμένες (τις βρίσκουμε σε βαζάκι ή σε κονσέρβα σε καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με έθνικ προϊόντα) - προαιρετικά
120 γρ. φύτρες φασολιού ή ανάμεικτες, καλά στραγγισμένες (ό.π.) - προαιρετικά 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. φιστίκια, αλατισμένα
40 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
30 ml σάλτσα σόγιας
30 ml μίριν (γλυκό κρασί από ρύζι με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό, γλυκό κρασί)
40 ml oyster sauce (σάλτσα στρειδιών) ή fish sauce (σάλτσα ψαριού - αναζητάμε τα προϊόντα σε έθνικ μαγαζιά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
200 ml σπιτικός ζωμός κότας
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄
Μαγείρεμα περίπου 10΄
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σάλτσας.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα.
Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), την πιπεριά, το κάρι, τις ρίζες μπαμπού και τις φύτρες φασολιών για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε τη σάλτσα-μαρινάδα στην άκρη, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει το φαγητό μια βράση και να ενωθούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε τα νουντλς, την ομελέτα, τα φιστίκια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Ένα νέο eshop ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ελλάδα το www.123ink.gr το οποίο ειδικεύεται σε αναλώσιμα εκτυπωτών, όπως μελάνια και τόνερ για κ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
-
Υλικά: 1 κιλό γαρίδες (προτιμήστε τις μεγάλες) 1 κουτάκι μπύρα (εγώ πειραματίστηκα με μαύρη μπύρα, αλλά αν θέλετε πιο extreme καταστάσεις ...
-
Μπορεί οι μελιτζάνες να μην είναι η top επιλογή στις προτιμήσεις ορισμένων, η συνταγή αυτή όμως σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και θα σε κάνει να...
-
Υλικά 20 σουδάκια ¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα Σαντιγύ κρέμα σοκολάτας Υλικά για σαντιγύ 1 μεγάλο κουτί φυτική...
-
Υλικά: 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 600 ml ζωμός λαχανικών 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 300 γρ. σπανάκι 50 γρ. βούτυρο 150 γρ. φέτα τρ...
-
Αυτή είναι η συνταγή για μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο! Μελομακάρονα Παρλιάρος. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 400 γρ. Χυμός πορτ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...