Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο

Υλικά:
Για το φύλλο
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
22 απλά στήθη κοτόπουλου
2 κίτρινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ.φέτα
300 γρ.γραβιέρα τριμμένη
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά του φύλλου σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το μαδάμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν καλά, βάζουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε άλλα 4-5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει καλά, το ανακατεύουμε με τα τυριά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 4 φύλλα. Τα δύο πρέπει να είναι όσο η διάμετρος του ταψιού και τα άλλα 2 μεγαλύτερα ώστε να διπλώσουν από πάνω.

Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα μεγάλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε το δεύτερο μεγάλο φύλλο, ξαναραντίζουμε και απλώνουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε το ένα από τα μικρότερα φύλλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και λαδώνουμε ξανά.

Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr