Aπίστευτα απλή συνταγή και ιδανικό επιδόρπιο για καλοκαίρι, με γεύση ελαφριά, φρέσκια και πικάντικη.
Η βάση με μπισκότα τζίντζερ είναι το κλου που την απογειώνει κάνοντας κοντράστ στην κρέμα λεμονιού-μοσχολέμονου (λάιμ).
Υλικά:
1,5 πακέτο (330 γραμ.) μπισκότα τζίντζερ (ή digestive και τρίβουμε ginger)
110 γραμ. βούτυρο λιωμένο
150 ml γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
10 γραμ. ζελατίνα σε σκόνη
3 κ.σ. νερό
180 γραμ. ζάχαρη
225 γραμ. τυρί κρέμα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
1 αμπούλα σκόνη βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Κάνετε την βάση του τσιζκέικ λεμόνι:
Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε γουδί ή βάζοντάς τα σε σακούλα φαγητού και χτυπώντας τα...
Τα αδειάζετε σε μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
* Εδώ αν δεν έχετε μπισκότα ginger τρίψτε λίγο φρέσκο ginger μέσα στο μείγμα με τα digestive και το βούτυρο και ανακατέψτε για να πάρουν το άρωμα!
Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα μέρη (πάτο-τοιχώματα) και το πιέζετε με κουτάλι στη βάση για να την καλύψει ολόκληρη, φτάνοντας ομοιόμορφα μέχρι τα τοιχώματα.
Ψήνετε το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Το βγάζετε και το αφήνετε έξω να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Σε μικρό μπολ ή φλυτζάνι τσαγιού με το νερό (3 κ.σ.) ρίχνετε την ζελατίνα και το τοποθετείτε μέσα σε κατσαρόλι με νερό σε θερμοκρασία μόλις πριν το σημείο βρασμού.
Το αφήνετε 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζελατίνα να γίνει διαφανής.
Το στραγγίζετε σε άλλο φλυτζάνι.
Βάζετε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη ζελατίνα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το γάλα (ή την κρέμα) μέχρι να έχετε ένα αφρώδες υγρό.
Προσθέστε το στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε και αδειάστε το στη φόρμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Tips:
Φτιάξτε το τζιζκέικ λεμόνι απ” το πρωί (ή και απ” την προηγουμένη) ώστε να παραμείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες
Αν την κάνετε με τα γνωστά digestives, θα έχετε την πιο γνώριμη γεύση και πιο εύθρυπτη υφή.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζελατίνα με 2 κρόκους αβγού, που θα τους προσθέσετε αντ” αυτής στην κρέμα τυριού.
Θα μπορούσατε επίσης να αντικαταστήσετε το κρεμώδες τυρί Philadelphia με μασκαρπόνε ή ρικότα!
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Φτιάξτε τη μοναδική ηπειρώτικη αλευρόπιτα (Πίτα της Κικίτσας) εύκολα και γρήγορα! Υλικά: 3 χούφτες αλεύρι 2 αβγά αλάτι νερό βούτυ...
-
Συνταγή για βασιλόπιτα με σοκολάτα ! Μία παραλλαγή της κλασσικής βασιλόπιτας για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.... Με σοκολάτα! Υλικά: ...
-
Συνταγή για σούπα βελουτέ με κολοκύθα. Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 70 λεπτά Υλικά για 4 άτομα 1 1/2 κιλό κολοκύθα 2 μ...
-
Υλικά 1 κεφάλι σκόρδο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2/3 κούπας νερό 1 κούπα χυμό ανανά 1/4 κούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά soy sauce 1 1/...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
-
Ένα νέο eshop ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ελλάδα το www.123ink.gr το οποίο ειδικεύεται σε αναλώσιμα εκτυπωτών, όπως μελάνια και τόνερ για κ...