Υλικά συνταγής:
Για την σούπα:
1 συκωταριά από μικρό αρνί
1 αντεριά από μικρό αρνί
2 μαρούλια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (μικρά) με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουµε τα εντεράκια γυρνώντας τα µέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι.
Τα ξεπλένουµε και τα βάζουµε σε µπολ. Στύβουµε 1 λεµόνι και ρίχνουµε λίγο αλάτι.
Τα αφήνουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες µέχρι να ασπρίσουν. Μπορούµε να το κάνουµε και µία µέρα πριν.
2. Έπειτα τα ξεπλένουµε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουµε σε λεπτή κοτσίδα.
Τα ζεµατάµε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε.
Αφού κρυώσουν, τα κόβουµε σε πολύ ψιλά κοµµάτια.
3. Καθαρίζουµε τη συκωταριά και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
Τη στραγγίζουµε και την αφήνουµε να κρυώσει.
Την ψιλοκόβουµε σε πολύ µικρά κοµµάτια.
4. Χοντροκόβουµε τα µαρούλια και τα ζεµατάµε για 2΄-3΄ σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουµε.
5. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεµµύδια.
Τα αφήνουµε να µαλακώσουν σε µέτρια φωτιά για 6΄-8΄ να γίνουν διάφανα.
6. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια την ψιλοκοµµένη συκωταριά και τα ψιλοκοµµένα εντεράκια. Ανακατεύουµε καλά.
Καλύπτουµε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουµε την κατσαρόλα.
Αφήνουµε να σιγοβράζει για 25΄-30΄.
Στη συνέχεια προσθέτουµε το ρύζι, τα µαρούλια και αλατοπιπερώνουµε. Σιγοβράζουµε 15΄.
Στον τελευταίο βρασµό προσθέτουµε µπόλικο άνηθο.
7. Για το αυγολέµονο: Χτυπάµε τα αυγά µε το λεµόνι και αραιώνουµε µε ζωµό από το φαγητό.
8. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουµε τη µαγειρίτσα µε το αυγολέµονο.
Την αφήνουµε για 10΄ πάνω στο σβησµένο µάτι της κουζίνας.
Tips:
1. Αφήνοντας τα καθαρισμένα αντεράκια σε αλάτι και λεμόνι για μερικές ώρες, ασπρίζουνε και γίνονται κρούστα.
2. Τα πλέκουμε κοτσίδα και τα τεμαχίζουμε για να ψιλοκόβονται εύκολα.
3. Την προετοιμασία της μαγειρίτσας μπορούμε να την κάνουμε 2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%82
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Προτάσεις μπουφέ για πάρτυ ! Δες τις προτάσεις μας για τον μπουφέ του πάρτυ παρακάτω: \ Ελιοπιτάκια Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί Μ...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
To PlayDay.gr είναι ο νέος οδηγός για δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών! Στο PlayDay.gr θα βρείτε προτάσεις για εκπαιδευτικές, δη...
-
Απίθανος κορμός σοκολάτας από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη! Μέθοδος Εκτέλεσης Για το 1ο μείγμα Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα ...
-
Φτιάξτε τη μοναδική ηπειρώτικη αλευρόπιτα (Πίτα της Κικίτσας) εύκολα και γρήγορα! Υλικά: 3 χούφτες αλεύρι 2 αβγά αλάτι νερό βούτυ...
-
Υλικά 1 τσιπούρα ½ κιλό παστινάκι ψιλοκομμένο 1 παστινάκι ολόκληρο σε λωρίδες 4 σπαράγγια λευκά και πράσινα 40 γρ. προσούτο 90 γρ. ...
-
Υλικά για 4 άτομα 1 μπρόκολο με τα φύλλα του 50 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο ½ πράσο κομμένο σε ...