Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι, light όσο το στήθος κοτόπουλου!

Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με μόλις 127 θερμίδες ανά μερίδα!
Ξέχνα για λίγο το στήθος κοτόπουλου.
Το χοιρινό ψαρονέφρι είναι εξίσου χαμηλό σε λιπαρά, με ακόμη λιγότερες θερμίδες και περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή ψήνεται ολόκληρο, με κρούστα από παπαρουνόσπορο, μυρωδικά και χοντρό θαλασσινό αλάτι!

Υλικά για 4 μερίδες:
1 χοιρινό ψαρονέφρι (350-500 γραμμ.)
1 κ.σ. κραμβέλαιο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. παπαρουνόσπορος
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/2 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι,φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λάδι, την πάπρικα, τους παπαρουνόσπορους, την κανέλα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι.
Βάλε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περίχυσε με το μείγμα ώστε να πάει παντού.
Ψήσε μέχρι το χοιρινό να φτάσει σε θερμοκρασία 60°C (για μέτριο ψήσιμο), περίπου 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόψε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο μήκος του χοιρινού.
Πασπάλισε τον άνηθο και το μαϊντανό σε ίση στρώση πάνω στο χαρτί.
Κύλησε το μαγειρεμένο ψαρονέφρι στους χυμούς του, μετάφερέ το στο αντικολλητικό χαρτί και κύλησέ το αυτή τη φορά στα μυρωδικά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Άφησέ το να σταθεί για 5 λεπτά, κόψ’ το σε λοξές φέτες και σέρβιρε.

Πηγή: http://www.shape.gr/diatrofi-adynatisma/syntages-me-liges-thermides/xoirino-psaronefri-light-oso-to-sththos-kotopoyloy/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr