Ποια είναι η καλύτερη σούπα για το κρυολόγημα - Σούπα Λαχανικών με Τζίντζερ!

Είμαστε πολλοί οι κρυωμένοι αυτή την περίοδο και οι περισσότεροι καταφεύγουμε στη λύση μιας ζεστής σούπας που θα μαλακώσει το λαιμό μας και θα βοηθήσει το στομάχι μας.

 Σύμφωνα λοιπόν με τους διατροφολόγους, η κοτόσουπα μπορεί να είναι η πιο διαδεδομένη σούπα για το κρυολόγημα, αλλά όχι απαραίτητα και η πιο αποτελεσματική. Αντιθέτως, μία ζεστή σούπα από φρέσκα λαχανικά εποχής, ginger, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι θα μας δώσει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας και θα μας βοηθήσει να αναρρώσουμε γρηγορότερα.

Τι χρειαζόμαστε:
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 μεγάλα καρότα
1 μελιτζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ
λίγη σελινόριζα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι
πράσινο πιπέρι
κρόκο κοζάνης
νερό
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και λίγο παραπάνω και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο multi μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.
Αδειάζουμε τον υπόλυπο ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τον πολτό από τα λαχανικά.
Πρσθέτουμε το πιπέρι, τον κρόκο κοζάνης και αν χρειαστεί λίγο αλάτι ακόμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε κεφαλοτύρι (κατά βούλιση) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr