Εύκολη συνταγή για κινόα με μπρόκολο και μοτσαρέλα.
Υλικά:
1 φλ. κινόα
φούντες μπρόκολου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 ασπράδι αυγού
φύλλα βασιλικού
150 γρ. μοτσαρέλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω λίγο το μπρόκολο. Μην το παραβράσετε, θέλουμε να “κρατάει”. Το σουρώνω. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν ανακατεύω την κινόα με το ασπράδι, 2 κ.σ. λάδι, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αλατίζω. Την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο σκεύος και ψήνω ώσπου να πάρει χρώμα. Την βγάζω από τον φούρνο και προσθέτω το μπρόκολο, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με αλατοπίπερο και ψήνω ώσπου να λιώσει το τυράκι. Καλή σας όρεξη!
Υλικά:
1 φλ. κινόα
φούντες μπρόκολου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 ασπράδι αυγού
φύλλα βασιλικού
150 γρ. μοτσαρέλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω λίγο το μπρόκολο. Μην το παραβράσετε, θέλουμε να “κρατάει”. Το σουρώνω. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν ανακατεύω την κινόα με το ασπράδι, 2 κ.σ. λάδι, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αλατίζω. Την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο σκεύος και ψήνω ώσπου να πάρει χρώμα. Την βγάζω από τον φούρνο και προσθέτω το μπρόκολο, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με αλατοπίπερο και ψήνω ώσπου να λιώσει το τυράκι. Καλή σας όρεξη!