Υλικά:
Για τα ντόνατς
¾ φλιτζάνι αλεύρι
⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
⅓ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
⅓ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι, λευκό ή μηλίτη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
4 μπισκότα oreo (σε θρίμματα)
Για το frosting:
30γρ. τυρί κρέμα
⅓ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 μπισκότα oreo για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώστε το ειδικό ταψί για τα ντόνατς.
- Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, την καφέ ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό μαζί με το γάλα, το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο ρίξτε το στο άλλο μπολ με τα συστατικά. Ενώ τα ανακατεύετε, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo.
- Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα καλούπια του ταψιού. Η ποσότητα του καθενός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα ¾ της κάθε θήκης (για μην ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο).Ψήστε τα για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλο τόσο να κρυώσουν.
Frosting:
Αναμείξτε όλα τα υλικά που αναγράφονται μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Το μείγμα σας πρέπει να έχει μία πολύ μαλακή υφή, ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε πιο εύκολα. Μόλις τα ντονατς σας είναι έτοιμα, βουτήξτε τη μία τους πλευρά μέσα στο μείγμα του frosting και ύστερα πασπαλίστε τα με λίγο μπισκότο.
Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-GLYKO/item/105988-ta-pio-lahtarista-donuts-me-mpiskoto-oreo-sto-piato-sas#ixzz3Pxs8GIUp
Για τα ντόνατς
¾ φλιτζάνι αλεύρι
⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
⅓ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
⅓ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι, λευκό ή μηλίτη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
4 μπισκότα oreo (σε θρίμματα)
Για το frosting:
30γρ. τυρί κρέμα
⅓ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 μπισκότα oreo για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώστε το ειδικό ταψί για τα ντόνατς.
- Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, την καφέ ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό μαζί με το γάλα, το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο ρίξτε το στο άλλο μπολ με τα συστατικά. Ενώ τα ανακατεύετε, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo.
- Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα καλούπια του ταψιού. Η ποσότητα του καθενός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα ¾ της κάθε θήκης (για μην ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο).Ψήστε τα για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλο τόσο να κρυώσουν.
Frosting:
Αναμείξτε όλα τα υλικά που αναγράφονται μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Το μείγμα σας πρέπει να έχει μία πολύ μαλακή υφή, ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε πιο εύκολα. Μόλις τα ντονατς σας είναι έτοιμα, βουτήξτε τη μία τους πλευρά μέσα στο μείγμα του frosting και ύστερα πασπαλίστε τα με λίγο μπισκότο.
Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-GLYKO/item/105988-ta-pio-lahtarista-donuts-me-mpiskoto-oreo-sto-piato-sas#ixzz3Pxs8GIUp