Μπουγάτσα με αχλάδια

Μοναδική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για μπουγάτσα με αχλάδια!

Συστατικά
1 φύλλο σφoλιάτας
4 αχλάδια
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ζάχαρη όση θέλουμε
σταφίδες (όσες θέλουμε)
ξηροί καρποί (όσους θέλουμε) χοντοκομμένους
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα.


Για την κρέμα
3 κρόκοι αυγών
400 γρ. γάλα
1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ
 75 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γλυκό κρασί σάμου
λίγο βούτυρο στο τέλος
8 βαθμολογίες

Μέθοδος Εκτέλεσης


Ετοιμάζουμε την κρέμα, βράζουμε το γάλα εκτός από 2 κ.σ. μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.
Μόλις βράσει το γάλα το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα αυγού ανακατεύοντας συνέχεια.
Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το κρασί, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη τη κρέμα.
Βάζουμε τη πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε  να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω μια μεμβράνη.
Τρίβουμε στη συνέχεια τα αχλάδια στον τρίφτη απο τη χοντρή μεριά του αφού τα καθαρίσουμε (βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
Έπειτα σουρώνουμε λίγο τα νερά του αχλαδιού και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.
Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Την διπλώνουμε στα 3 για να σχηματίσουμε νοητές γραμμές, την ανοίγουμε και την διπλώνουμε στα 2.
Κόβουμε λωρίδες μέχρι τη νοητή γραμμή.
Ανοίγουμε πάλι τη σφολιάτα.
Βάζουμε τη κρέμα στο κομμάτι που δεν είναι χαραγμένο και πάνω από τη κρέμα βάζω τη γέμιση.
Κόβουμε το πρώτο χαραγμένο κομμάτι και γυρίζουμε το μη χαραγμένο κομμάτι πάνω στη γέμιση.
Πλέκουμε τα χαραγμένα κομμάτια πάνω από τη γέμιση.
Αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
Συνοδεύουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά

Photo credit: G. Drakopoulos
Πηγή: Akispetretzikis.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr