ΥΛΙΚΑ
1800 γρ.κυδωνια καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
1800 γρ.ζαχαρη
1 νεροποτηρο νερο
1 βανιλετα
3-4 φυλλα αρμπαροριζα
150 γρ.γλυκοζη
100 γρ.αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια. Αφαιρουμε την καρδια τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε μπαστουνακια βαζοντας τα σε μεγαλη λεκανη με νερο.
Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο και τα αφηνουμε να παρουν βραση.
Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αρμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
(σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)
Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
1800 γρ.κυδωνια καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
1800 γρ.ζαχαρη
1 νεροποτηρο νερο
1 βανιλετα
3-4 φυλλα αρμπαροριζα
150 γρ.γλυκοζη
100 γρ.αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια. Αφαιρουμε την καρδια τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε μπαστουνακια βαζοντας τα σε μεγαλη λεκανη με νερο.
Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο και τα αφηνουμε να παρουν βραση.
Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αρμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
(σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)
Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.