Εύκολη συνταγή για σούπα βελουτέ μπρόκολο. Απολαύστε την ζεστή και λαχταριστή!
Υλικά :
450γρ. μπρόκολο (φουντίτσες)
3 μέτριες πατάτες
½ ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
3-4 κλωναράκια μαιντανό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο βιολογικό λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια), κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά φουντάκια, ψιλοκόβουμε το μαιντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε όλα σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε το λάδι, το κύβο (αν το χρησιμοποιήσουμε δε ρίχνουμε αλάτι), αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν δε χύνουμε το νερό γιατί θα χρειαστεί στη πολτοποίηση.
2.Τοποθετούμε τα λαχανικά στο multi ή στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε από το ζουμί τους κατά βούληση ανάλογα με το πόσο πηκτή ή αραιή θέλουμε τη σούπα μας.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. Καλή όρεξη!
Υλικά :
450γρ. μπρόκολο (φουντίτσες)
3 μέτριες πατάτες
½ ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
3-4 κλωναράκια μαιντανό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο βιολογικό λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια), κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά φουντάκια, ψιλοκόβουμε το μαιντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε όλα σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε το λάδι, το κύβο (αν το χρησιμοποιήσουμε δε ρίχνουμε αλάτι), αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν δε χύνουμε το νερό γιατί θα χρειαστεί στη πολτοποίηση.
2.Τοποθετούμε τα λαχανικά στο multi ή στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε από το ζουμί τους κατά βούληση ανάλογα με το πόσο πηκτή ή αραιή θέλουμε τη σούπα μας.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. Καλή όρεξη!