Γαρίδες Μοζαμβίκης

Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες (προτιμήστε τις μεγάλες)
  • 1 κουτάκι μπύρα (εγώ πειραματίστηκα με μαύρη μπύρα, αλλά αν θέλετε πιο extreme καταστάσεις χρησιμοποιήστε μπύρα με μαγιά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • ελάχιστο άσπρο πιπέρι
  • λίγο ταμπάσκο (αν βρείτε ταμπάσκο sauce με άρωμα σκόρδου ακόμα καλύτερα, διαφορετικά λιώστε 2 μικρές σκελίδες σκόρδο)
  • λίγο φυτικό βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολητικό σκεύος (αν έχετε wok τόσο το καλύτερο) ρίχνετε λίγο βούτυρο, προσθέτετε τη μπύρα και κατόπιν ρίχνετε και τις γαρίδες.
  • Σε ελάχιστα λεπτά ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Αφήνετε κατόπιν τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα για 45 περίπου λεπτά να τραβήξουν το ζουμάκι και κατόπιν απολαμβάνετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr