Φτιάξτε ένα υπέροχο και λαχταριστό προφιτερόλ με OREO με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Υλικά:
Για την κρέμα:
600 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Για το γαρνίρισμα:
1 συσκευασία (185 γρ. ) Double OREO
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγη κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Εκτέλεση:
Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ» ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε. Βάζουμε σε μπολ λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε OREO, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Υλικά:
Για την κρέμα:
600 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Για το γαρνίρισμα:
1 συσκευασία (185 γρ. ) Double OREO
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγη κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Εκτέλεση:
Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ» ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε. Βάζουμε σε μπολ λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε OREO, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.