Υλικά
36 αχιβάδες ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
4 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
2 1/2 κούπες νερό
400 γρ. πατάτες σε μικρούς κύβους
1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση
-Τρίψε καλά τα όστρακα με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά.
-Βάλε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ν΄ ανοίξουν. Στράγγιξε τα και κράτα το ζουμί. Σούρωσε το ζουμί. Άνοιξε τα όστρακα και κράτα μόνο το εσωτερικό τους.
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξε το αλεύρι και σόταρε για 1΄. Πρόσθεσε το ζουμί από τα όστρακα, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγόβρασε, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
-Ψιλοκόψε το εσωτερικό από τα όστρακα και πρόσθεσε το μαζί με την κρέμα γάλακτος στη σούπα. Ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να βράσει. Πασπάλισε με μαϊντανό.
36 αχιβάδες ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
4 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
2 1/2 κούπες νερό
400 γρ. πατάτες σε μικρούς κύβους
1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση
-Τρίψε καλά τα όστρακα με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά.
-Βάλε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ν΄ ανοίξουν. Στράγγιξε τα και κράτα το ζουμί. Σούρωσε το ζουμί. Άνοιξε τα όστρακα και κράτα μόνο το εσωτερικό τους.
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξε το αλεύρι και σόταρε για 1΄. Πρόσθεσε το ζουμί από τα όστρακα, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγόβρασε, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
-Ψιλοκόψε το εσωτερικό από τα όστρακα και πρόσθεσε το μαζί με την κρέμα γάλακτος στη σούπα. Ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να βράσει. Πασπάλισε με μαϊντανό.