Άσπρη Σούπα Θαλασσινών

Υλικά 

36 αχιβάδες ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια
4 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
2 1/2 κούπες νερό
400 γρ. πατάτες σε μικρούς κύβους
1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι



Εκτέλεση 

-Τρίψε καλά τα όστρακα με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά.

-Βάλε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι ν΄ ανοίξουν. Στράγγιξε τα και κράτα το ζουμί. Σούρωσε το ζουμί. Άνοιξε τα όστρακα και κράτα μόνο το εσωτερικό τους.

-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίξε το αλεύρι και σόταρε για 1΄. Πρόσθεσε το ζουμί από τα όστρακα, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγόβρασε, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

-Ψιλοκόψε το εσωτερικό από τα όστρακα και πρόσθεσε το μαζί με την κρέμα γάλακτος στη σούπα. Ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθεί καλά χωρίς όμως να βράσει. Πασπάλισε με μαϊντανό. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr