Σούπα Βελουτέ με Αρακά και Γκοργκοντζόλα!

Υλικά

αρακάς: 450 γρ.
πράσα ψιλοκομμένα: 2
ψωμί για τοστ: 4 φέτες
κρέμα γάλακτος: 1 φλιτζάνι
ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα: 100 γρ.
ζωμός λαχανικών ή νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει έναν κύβο λαχανικών: 900ml
κρασί λευκό ξηρό:100ml
ελαιόλαδο: 4 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1/2 φλιτζανιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγος για το γαρνίρισμα: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος (κατσαρόλα) και σοτάρετε τον αρακά, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το ζωμό και το κρασί και βράζετε σε μέτρια φωτιά με το σκεύος σκεπασμένο για 30΄
.
Αφαιρείτε τις κόρες του ψωμιού και κόβετε κάθε φέτα σε τέσσερα τρίγωνα ισομεγέθη (χιαστί). 

Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. 

Τα ψήνετε για 3΄-4΄στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. 

Προσθέτετε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ ή την γκοργκοντζόλα και βράζετε για 2΄-3΄, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, αφού τη γαρνίρετε με μαϊντανό, και προσθέτετε τα φρυγανισμένα ψωμάκια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr