Sυνταγές Μasterchef

Δες παρακάτω μερικές από τις συνταγές Masterchef και γίνε ο Master Chef της κουζίνας σου αλλά και της παρέας!

Μοναδικές προτάσεις για ένα gourmed τραπέζι για να κάνεις τους καλεσμένους σου να γλύφουν τα δάχτυλα τους...

Κάνε κλικ παρακάτω για να δεις όλες τις Συνταγές Masterchef!

Σούπα αρακά (ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ)

ΥΛΙΚΑ
Για την σούπα αρακά
250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. αρακάς
700 γρ. ζωμός κοτόπουλο
5 γρ. ζάχαρη
10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ένα κιλό σούπα

Για την σούπα αρακά, φέρνουμε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό σε βρασμό και βράζουμε τον αρακά (προσθέτοντας τόση ποσότητα ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία). Παγώνουμε σε νερό με πάγο και σουρώνουμε. Αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος, αυτό το βήμα μπορεί να παραλειφθεί αυξάνοντας λίγο το χρόνο μαγειρέματος του αρακά στο παρακάτω στάδιο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν προσθέτουμε το ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 - 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλέθουμε και περνάμε από ψιλή σήτα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Αν δε σερβίρουμε άμεσα, τοποθετούμε τη σούπα σε σκεύος που βρίσκεται μέσα σε μπεν μαρί με πάγο, ώστε η σούπα να κρυώσει γρήγορα και να διατηρήσει το έντονο χρώμα της.

Χειμωνιάτικη σούπα με κόκκινες φακές (Τατιάνα Γεωργίου)

ΥΛΙΚΑ
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο μόνο το λευκό ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φακές κόκκινες
6 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
250 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγη κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, και το σέλερυ. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά χωρίς να καούν. Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε καλά, και στη συνέχεια ρίχνουμε ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμόκρασία για να σιγοβράσει, περίπου για 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμη. Προσεκτικά πολτοποιήστε τη σούπα με τη ράβδο του μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη κρέμα γάλακτος.

Καραμελώμενο κατσικίσιο τυρί με παντζάρι, αχλάδι ποσέ και πράσινη σαλάτα (Μαριάννα Μπαλτά)

ΥΛΙΚΑ
2 αχλάδια
400 γρ. κρασί Σάμου
50 γρ. κονιάκ
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1αστεροειδή γλυκάνισο
4 φέτες κατσικίσιο τυρί
καστανή ζάχαρη
4 κεφάλια παντζάρια
πράσινη σαλάτα
1 κ. σούπας μέλι
2 κ. σούπας χυμό πορτοκάλι
2 κ. σούπας μπαλσάμικο
αλάτι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αχλάδι ποσέ

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αχλάδι σε μια κατσαρόλα και δίνουμε μια βράση. Αφού έχουμε καθαρίσει το αχλάδι εξωτερικά αφήνοντας το κοτσάνι, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και το βράζουμε για 8 λεπτά. Βγάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το καραμελωμένο κατσικίσιο τυρί
Πασπαλίζουμε το τυρί απ' όλες τις πλευρές με την καστανή ζάχαρη και στη συνέχεια το καραμελώνουμε είτε με φλόγιστρο, είτε βάζοντας το στο φούρνο στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά.
Για τα παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε νερό με ζάχαρη και ξύδι.Όταν είναι έτοιμα τα ξεφλούδίζουμε όσο είναι ζεστά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με προσούτο και σαφράν (Χάρης Λιούβας)

ΥΛΙΚΑ
40 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. ψαρονέφρι
αλεύρι για αλεύρωμα
70 γρ. φρέσκα μανιτάρια
40 γρ. πιπεριά πράσινη
40 γρ. κρεμμύδι ξερό
30 γρ. προσούτο
30 γρ. τυρί καπνιστό Μετσοβόνε
10 γρ. πάστα θυμαριού
λίγο κρόκο Κοζάνης
200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
70 γρ. λευκό κρασί αρετσίνωτο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, τις αλευρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το προσούτο. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε άλλα δυο λεπτά και ρίχνουμε τον κρόκο, έπειτα την πεστο θυμαριού και σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Τότε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με το τυρί Μετσοβόνε και σερβίρουμε ζεστό. Για να φτιάξουμε την πέστο θυμαριού αναμιγνύουμε ένα μάτσο φρέσκο θυμάρι (μόνο τα πράσινα φύλλα) μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι στο blender. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.

Mπαρμπούνι σοτέ, μαυρομάτικα με σταμναγκάθι και σάλτσα πορτοκαλιού με τζίντερ (Μαριάννα Μπαλτά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μαυρομάτικα φασόλια
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα. Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα εσαλότ και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με το σταμναγκάθι, κομμένο σε κομμάτια. Βάζουμε και τα φασόλια που έχουμε βράσει και σουρώσει και αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και 2 - 3 σταγόνες λεμόνι. Εάν χρειάζεται δένουμε αυτή τη σύβραση με λίγο κρύο βούτυρο.
Για το μπαρμπούνι
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά αρχίζοντας από την πέτσα, προσέχοντας να γίνει τραγανή αλλά το ψάρι να παραμείνει ζουμερό.
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
Στίβουμε τα πορτοκάλια, βάζουμε τον χυμό σε κατσαρολάκι και βράζουμε την σάλτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δέσει.Την σουρώνουμε και εαν χρειάζεται κι άλλο δέσιμο προσθέτουμε 1 κ. γλυκού βούτυρο.

Κρέμα σοκολάτας με πραλίνα αμύγδαλου, καραμελώμενο ανανά με μαύρο ρούμι και κροκάν αμύγδαλου (Μαριάννα Μπαλτά)

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα και αποφλοιωμένα
100 γρ. κουβερτoύρα
1 κ. σούπας κακάο
1 κ. σούπας βούτυρο
1 - 2 κ. σούπας μέλι
1 βανίλια
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 55% κακάο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ελαφρά χτυπημένη
250 γρ. πραλίνα αμυγδάλου - σοκολάτας
4 κρόκοι αυγού
3 φύλλα ζελατίνης
50 γρ. αμύγδαλα άσπρα αποφλοιωμένα
30 γρ. ζάχαρη
1 ανανάς
1 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
1 βανίλια φρέσκια
50 γρ. μαύρο ρούμι
½ κ.γλύκου φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κ.σούπας βούτυρο
150 γρ. αμύγδαλα ανάλατα και αποφλοιωμένα
150 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πραλίνα αμυγδάλου - σοκολάτας
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε να πάρουν ελαφρός ξανθό χρώμα. Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μούλτι καλά, και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και το κακάο, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι, προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά, την κρυώνουμε και την προσθέτουμε στο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης η ξύλινη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη να λιώσει, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτουμε στη κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι τους 80° - 84° βαθμούς, έτσι ώστε να μη βράσει και κόψει το αυγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μαζί με την πραλίνα αμυγδάλου - σοκολάτας, με μπλέντερ χειρός ή με μια μαρίζ, και αφήνουμε να κρυώσει, όχι να πήξει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τα 30 γρμ. ζάχαρης, έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. 

Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα 50 γρμ. αμύγδαλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μη μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν καλά τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στη κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ.

Για τον καραμελωμένο ανανά
Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε κύβους.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κυβάκια,το χυμό που έχουν βγάλει και την καστανή ζάχαρη.Προσθέτουμε και το τζίντζερ.Αφήνουμε να γλασάρουν,προσθέτουμε το εσωτερικό απο την βανίλια.Σβήνουμε με ρούμι και προσθέτουμε το βούτυρο.

Για το κροκάν αμυγδάλου
Σε τηγάνι με χοντρή βάση ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και απλώνουμε με κουτάλι να κρυώσει καλά το μείγμα. Το θρυμματίζουμε στο μίξερ ή σε γουδί.

Στήσιμο γλυκού: Σε ποτήρια ή μπολ μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε τον καραμελωμένο ανανά και πασπαλίζουμε με το κροκάν αμυγδάλου.

Γλυκό Σαραϊ (Χάρης Λιούβας)

ΥΛΙΚΑ
¼ κανταΐφι
1 ½ κουταλιά βούτυρο κρέμα
4 κούπες γάλα
5 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
1 κ. σούπας βούτυρο
3 βανίλιες
4 κ. σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά χτυπημένα
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού
250 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί (νούμερο 22) και από πάνω ρίχνουμε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κανταΐφι ρίχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα συστατικά της κρέμας και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από το κανταΐφι ενώ πρώτα έχει κρυώσει το σιρόπι. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γαλακτος ώσπου να γίνει σαντιγύ και την ρίχνουμε από πάνω. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, Αιγίνης ή ό,τι άλλο προτιμάμε.

Source: Megatv.co

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr