Παστίτσιο


Υλικά για το παστίτσιο :
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
300γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα προτείνω)
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο (αυτά με την τρύπα στη μέση :-))
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κουταλιές κορν φλάου
λίγο ξύδι
1 κουταλιά φυτίνη
λίγο λάδι

2 αυγά
80 γρ. πουμαρό
αλάτι

Οδηγίες:

Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο με λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά. Αφού βράσουνε να σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το ασπράδι από 2 αυγά. Φυλάμε σε ενα δοχείο μικρό τους 2 κρόκους από τα αυγά γιατί θα μας χρειαστούν για τη μπεσαμέλ. Τοποθετούμε λίγο λάδι σε ένα τιγάνι και το βάζουμε στη φωτιά . Τσιγαρίζουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με μια ξύλινη κατά προτίμηση σπάτουλα.

Ρίχνουμε λίγο ξυδάκι για μυρωδιά και αφού τσιγαριστεί ο κιμάς ρίχουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και το πουμαρό. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Όταν σωθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυράκι στο τιγάνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και πάμε να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ. Πέρνουμε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με το γάλα όλο εκτός από ένα μικρό ποτήρι.

Προσθέτουμε και μία κουταλιά φυτίνη και περιμένουμε να βράσει το γάλα. Προσοχή, το μάτι να μην είναι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (γύρω στο 1.5 με 2 είναι καλά). Ταυτόχρονα σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 5 κουταλιές κορν φλάου, το γάλα που αφήσαμε και ανακατεύουμε. Μόλις το γάλα στη κατσαρόλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το κρύο γάλα με το κορν φλάου προσθέτωντας και λιγο αλάτι και ανακατεύουμε. Όσο περνάει η ώρα το μίγμα μας πήζει και σε λίγα λέπτα έχει τη μορφή κρέμας. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και λίγο τυράκι ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι!

Αλοίφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι, προσθέτουμε στην επιφάνειά του λίγο τυρί και ρίχνουμε λίγα μακαρόνια και μετά πάλι τυρί. Όταν έχουμε ρίξει τα μισά μακαρόνια ρίχνουμε τον κιμά ώστε να καλύψει στην επιφάνεια τα μακαρόνια και λίγο τυράκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυρί και στο τέλος τη μπεσαμέλ. Αν μας έχει μείνει λίγο τυρί το ρίχνουμε και αυτό πανω απο το παστίτσιο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς και κάνουμε υπομονή.

Το παστίτσιο σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr