Θέλεις να φτιάξεις πατατάκια στο σπίτι σου; Τώρα μπορείς! Βρήκαμε τον παρακάτω μοναδικό τρόπο για να φτιάξεις πατατάκια μόνος/η σου...
Μυστικό Τip: Το μυστικό είναι να κόψεις σε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες!
Συστατικά
1 ή περισσότερες πατάτες ή άλλη ρίζα λαχανικών, καθαρισμένες
Αλάτι και άλλα καρυκεύματα, προαιρετικά
Ελαιόλαδο, προαιρετικά
Εξοπλισμός
κόφτη
Λεκάνη με κρύο νερό
Πιάτο Μικροκυμάτων
χαρτοπετσέτες
Οδηγίες
1. Σε λεπτές φέτες τις πατάτες - Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Κόβουμε το μισό σε ένα κόφτη, στοχεύοντας σε φέτες 1/8 έως 1/16-inch πάχους. Αμέσως μετά βάζεις τις φέτες σε κρύο νερό. Επαναλάβετε με το άλλο μισό της πατάτας και ότι άλλες πατάτες ετοιμάζετε.
2. Βρέξτε και Ξεπλύνετε τα Φέτες - Ξεπλύνετε τις φέτες σε κρύο νερό. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά επιπλέον πριν το ξέπλυμα.
3. Στεγνώστε τα Φέτες - Στεγνώστε τις φέτες μεταξύ των δύο καθαρών πανιών
4. Πασπαλίστε τις φέτες - Βάλτε όσες φέτες όπως θα ταιριάζει σε ένα ενιαίο στρώμα σε ένα πιάτο με μερικές χαρτοπετσέτες. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια δεν έρχονται σε επαφή. Αν θέλετε, πασπαλίστε με αλάτι ή άλλα καρυκεύματα. Για πιο πλούσια γεύση τσιπ, βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο πρώτα.
5. Μικροκύματα - βάλτε το πιάτο με τις φέτες στα μικροκύματα στο 100% της ισχύς για 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε την ισχύ στο 50% για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρέστε τυχόν πατατάκια που αρχίζουν να είναι τραγανά και καφέ. Συνεχίστε το μαγείρεμα τις υπόλοιπες φέτες σε ισχύ 50% για 1-2 λεπτά έως ότου όλα είναι τραγανά και να ροδίσουν.
6. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα παρτίδες - Βάλτε τα μαγειρεμένα πατατάκια σε ένα μπολ και επαναλάβετε με τον φούρνο μικροκυμάτων την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες της πατάτας.
Αποθήκευση - Τα πατατάκια θα μείνουν τραγανά για λίγες μέρες εφόσον διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο ή zip-lock τσάντα. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε τις πρώτες φέτες μπροστά από το χρόνο, να τα αποθηκεύετε σε κρύο νερό στο ψυγείο, και τα ψήνετε όποτε τα θέλετε.