Πως να φτιάξεις Chips στο φούρνο Μικροκυμάτων!


Θέλεις να φτιάξεις πατατάκια στο σπίτι σου; Τώρα μπορείς! Βρήκαμε τον παρακάτω μοναδικό τρόπο για να φτιάξεις πατατάκια μόνος/η σου...
Μυστικό Τip: Το μυστικό είναι να κόψεις σε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες!

Συστατικά
1 ή περισσότερες πατάτες ή άλλη ρίζα λαχανικών, καθαρισμένες
Αλάτι και άλλα καρυκεύματα, προαιρετικά
Ελαιόλαδο, προαιρετικά

Εξοπλισμός
κόφτη
Λεκάνη με κρύο νερό
Πιάτο Μικροκυμάτων
χαρτοπετσέτες

Οδηγίες
1. Σε λεπτές φέτες τις πατάτες - Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Κόβουμε το μισό σε ένα κόφτη, στοχεύοντας σε φέτες 1/8 έως 1/16-inch πάχους. Αμέσως μετά βάζεις τις φέτες σε κρύο νερό. Επαναλάβετε με το άλλο μισό της πατάτας και ότι άλλες πατάτες ετοιμάζετε.

2. Βρέξτε και Ξεπλύνετε τα Φέτες - Ξεπλύνετε τις φέτες σε κρύο νερό. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά επιπλέον πριν το ξέπλυμα.

3. Στεγνώστε τα Φέτες - Στεγνώστε τις φέτες μεταξύ των δύο καθαρών πανιών

4. Πασπαλίστε τις φέτες - Βάλτε όσες φέτες όπως θα ταιριάζει σε ένα ενιαίο στρώμα σε ένα πιάτο με μερικές χαρτοπετσέτες. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια δεν έρχονται σε επαφή. Αν θέλετε, πασπαλίστε με αλάτι ή άλλα καρυκεύματα. Για πιο πλούσια γεύση τσιπ, βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο πρώτα.

5. Μικροκύματα - βάλτε το πιάτο με τις φέτες στα μικροκύματα στο 100% της ισχύς για 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε την ισχύ στο 50% για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρέστε τυχόν πατατάκια που αρχίζουν να είναι τραγανά και καφέ. Συνεχίστε το μαγείρεμα τις υπόλοιπες φέτες σε ισχύ 50% για 1-2 λεπτά έως ότου όλα είναι τραγανά και να ροδίσουν.

6. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα παρτίδες - Βάλτε τα μαγειρεμένα πατατάκια σε ένα μπολ και επαναλάβετε με τον φούρνο μικροκυμάτων την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες της πατάτας.

Αποθήκευση - Τα πατατάκια θα μείνουν τραγανά για λίγες μέρες εφόσον διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο ή zip-lock τσάντα. Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε τις πρώτες φέτες μπροστά από το χρόνο, να τα αποθηκεύετε σε κρύο νερό στο ψυγείο, και τα ψήνετε όποτε τα θέλετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr