Υλικά για 2 - 4 άτομα
200 γρ. ρύζι
1½ φλ. τσαγιού νερό
1 λίτρο κρύο γάλα
2 κ. σ. νισεστέ
100 γρ. ζάχαρη
λίγη μαστίχα
2 κρόκους αυγών
200 γρ. ρύζι
1½ φλ. τσαγιού νερό
1 λίτρο κρύο γάλα
2 κ. σ. νισεστέ
100 γρ. ζάχαρη
λίγη μαστίχα
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15'. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα. Χλιαίνουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.
Source: Newsbeast.gr