Υλικά για 4-6 άτομα
1 μικρό κοτόπουλο ολόκληρο
4 κ. σ ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
4-5 κ.σ. τραχανά γλυκό
1 κ. γλ. Πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι, πιπέρι, πιπερόριζα, κόκκοι κέδρου
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 δαφνόφυλλο και 3 κόκκοι κέδρου. . στη συνέχεια το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε στην άκρη το καθαρό κρέας . κρατάμε το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το τραχανά και καρυκεύουμε . σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά. Συμπληρώνουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και μετά από 5-6 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Star.gr
1 μικρό κοτόπουλο ολόκληρο
4 κ. σ ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
4-5 κ.σ. τραχανά γλυκό
1 κ. γλ. Πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι, πιπέρι, πιπερόριζα, κόκκοι κέδρου
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 δαφνόφυλλο και 3 κόκκοι κέδρου. . στη συνέχεια το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε στην άκρη το καθαρό κρέας . κρατάμε το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το τραχανά και καρυκεύουμε . σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά. Συμπληρώνουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και μετά από 5-6 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Star.gr