Κοτόσουπα με λαχανικά και τραχανά για το κρύωμα

Υλικά για 4-6 άτομα
1 μικρό κοτόπουλο ολόκληρο
4 κ. σ ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλερι  κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
4-5 κ.σ. τραχανά γλυκό
1 κ. γλ. Πάπρικα
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι, πιπέρι, πιπερόριζα, κόκκοι  κέδρου

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 δαφνόφυλλο και 3 κόκκοι κέδρου. . στη συνέχεια το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε στην άκρη το καθαρό κρέας .  κρατάμε το ζωμό.  Σε μια κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ζωμό.  Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το τραχανά και καρυκεύουμε . σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά. Συμπληρώνουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και μετά από 5-6 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Star.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr