Υλικά:
Για την τάρτα µε ζύµη τυριού:
250 γραμμ. αλεύρι
125 γραμμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
125 γραμμ. ανθότυρο ή άλλο τυρί κρέμα
2 κ.σ. κρύο νερό
Λίγο πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά:
1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
10 ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη γέµιση:
200 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. ανθότυρο
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την τάρτα µε ζύµη τυριού: Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το βάζουµε στον κάδο του µίξερ µε τους κόφτες. Προσθέτουµε το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι. Χτυπάµε για 15 δευτερόλεπτα, να ψιχουλιάσει το µείγµα. Προσθέτουµε το κρύο νερό. Χτυπάµε για λίγα δεύτερα, να ενωθούν τα υλικά. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό επιπλέον. Βάζουµε τη ζύµη σε αλευρωµένο πάγκο και τη µαζεύουµε σε µπάλα µε γρήγορες κινήσεις. Την καλύπτουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε για 20΄ στο ψυγείο. Ανοίγουµε το φύλλο µε τον πλάστη. Σε βουτυρωµένη µεγάλη ταρτιέρα στρώνουµε το φύλλο. Το τρυπάµε µε πιρούνι. Το αφήνουµε 20΄ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ψήνουµε για 20΄ στους 180οC.
Για τη γέµιση: Λιώνουµε σε µπολ τη φέτα και το ανθότυρο. Τρίβουµε πάνω τους λίγο πιπέρι. Τα απλώνουµε στη µισοψηµένη τάρτα και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 20΄.
Ετοιμάζουμε τα ψητά λαχανικά: Τα ανακατεύουµε όλα µαζί και τα βάζουµε σε λαµαρίνα. Τα ψήνουµε στους 200οC για 20΄.
Μόλις ψηθεί η τάρτα, τη γαρνίρουµε µε τα ψητά λαχανικά και φρέσκο δυόσµο ψιλοκοµµένο.
μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)