Υλικά:
1 πακέτο ταλιατέλες
1 φιλέτο σολομού φρέσκο
1 σφηνάκι βότκα
φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και το φιλέτο σολομού κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια. Μόλις το φιλέτο αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι, λίγο λευκοπίπερο, και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο.
Τοποθετούμε τις ταλιατέλες, ελαφρώς βουτυρωμένες, σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.