Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα σολομό
2-3 ψιλά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι τσίπουρο ή βότκα
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με το λάδι για να μην κολλήσουν, και τα αφήνετε να κρυώσουν σε σαλατιέρα.
Αναμιγνύετε σε μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε, έτσι ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζετε τον σολομό σε πιάτο και με ένα πιρούνι τον κόβετε σε μικρά κομμάτια τα οποία ρίχνετε πάνω από τα ζυμαρικά.
Ρίχνετε και το μείγμα με το γιαούρτι και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μαντζουράνα και σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.
Πηγή: myworld
250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα σολομό
2-3 ψιλά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι τσίπουρο ή βότκα
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με το λάδι για να μην κολλήσουν, και τα αφήνετε να κρυώσουν σε σαλατιέρα.
Αναμιγνύετε σε μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε, έτσι ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζετε τον σολομό σε πιάτο και με ένα πιρούνι τον κόβετε σε μικρά κομμάτια τα οποία ρίχνετε πάνω από τα ζυμαρικά.
Ρίχνετε και το μείγμα με το γιαούρτι και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μαντζουράνα και σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.
Πηγή: myworld