Ice cream sundae: Η Google αφιερώνει στο παγωτό υπερπαραγωγή!


Ice cream sundae: Σαν σήμερα (3 Απριλίου) πριν 119 χρόνια μία Κυριακή, ο αιδεσιμότατος John M. Scott  στην Ithaca στην Νέα Υόρκη, αντί του συνηθισμένου του παγωτού, έφαγε ένα παγωτό - υπερπαραγωγή του οποίου και το όνομα έχει σαν βασικό συστατικό το Sunday, την Κυριακή.

Όταν λοιπόν λέμε ice cream sundae το θεωρούμε σαν συνώνυμο του παγωτού με γαρνιτούρα. Είναι το παγωτό της Αμερικής για την καταγωγή του οποίου καυγαδίζουν πολλές περιοχές, όπως θα δείτε και στο δεύτερο βίντεο.

Αποτελείται συνήθως από μία μπάλα παγωτού με σάλτσα ή  σιρόπι, και σε ορισμένες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν τεμαχισμένα καρύδια, σαντιγί ή κεράσια!



Η κατασκευή αυτού του παγωτού έδωσε τέλος στην απαγόρευση που υπήρχε να σερβίρεται παγωτό που στην ουσία από τα συνοδευτικά και τα έξτρα έχανε την πραγματική του ουσία.

Κλασσικά sundae
Παγωτό βανίλια συμπληρώνεται με ένα αρωματισμένο σάλτσα ή σιρόπι, σαντιγύ, και κερασιών μαρασκίνο. Αυτά τα sundaes συνήθως ονομάζονται για το αρωματισμένο σιρόπι τους, κεράσι παγωτό, παγωτό σοκολάτα, φράουλα παγωτό κλπ.

Hot fudge sundae
Το  hot fudge ice cream sundae είναι μια παραλλαγή του κλασικού και είναι συχνά με παγωτό βανίλια, καυτή σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί, ξηροί καρποί, καθώς και ένα όκκινο κεράσι μαρασκίνο στην κορυφή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr