Υλικά
1 κιλό ανθότυρο
σουσάμι
1 κρόκος αβγού
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι
1 κεσές (180γρ.) γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
νερό όσο σηκώσει η ζύμη ώστε να γίνει κατάλληλη για φύλλο
αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα υλικά και ανοίγουμε το φύλλο. Το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10x10 εκατοστών. Στη μέση του στρογγυλού κομματιού βάζουμε ένα βόλο ανθότυρου. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά τέσσερις φορές, έτσι σχηματίζονται τετράγωνα. Τα αλείφουμε με αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα καλτσούνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.