Υλικά:
1 ολόκληρο (περίπου 2 κιλά) Αρνίσιο μπούτι
2 σκελ. σε φετούλες Σκόρδο
3 κουτ. Λάδι
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
Δεντρολίβανο
καρφάκια Γαρίφαλο
1 κιλό για φούρνο Πατάτες
2 κουτ. Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε βαθιές τρυπούλες στη σάρκα του κρέατος. Ρίχνετε αλατοπίπερο μέσα και σπρώχνετε από μία φετούλα σκόρδο, ένα ολόκληρο γαρίφαλο και φυλλαράκια δεντρολίβανου σε κάθε τρύπα. Αλείφετε με το λάδι. Κόβετε 3-4 μεγάλα κομμάτια από χαρτί ψησίματος. Ακουμπάτε επάνω το κρέας και περιχύνετε με το λεμόνι. Διπλώνετε το κρέας με τα χαρτιά 3-4 φορές, να σκεπαστεί καλά και να μη χυθούν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ξεραθεί το κρέας.
Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες. Την τελευταία ώρα του ψησίματος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και βάζετε τις πατατούλες σε ταψάκι. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και βάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα, να ροδίσουν.
Βγάζετε το κρέας από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά, ξετυλίγετε από το χαρτί και βάζετε σε πιατέλα.
Γαρνίρετε με τις πατατούλες και τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρετε.