Μηλόπιτα Νηστίσιμη


Υλικά:
1 κούπα φυτική μαργαρίνη ή σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
4 κούπες μήλο τριμένο
1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ κονιάκ
1 κούπα καρύδι αλεσμένο (προεραιτικά)



Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη ή το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα.
Σ' άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο μήλο, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Μέσα στο μίγμα με την ζάχαρη και την μαργαρίνη ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και το μίγμα με τα μήλα. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και το καρύδι.
Απλώνουμε σε βουτυρώμενο ταψί 30χ25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr