Αρνί στη σούβλα


Για να σουβλίσουμε το πασχαλινό αρνί μας θα χρειαστούμε:
- 1 αρνί ολόκληρο
- Σπάγγο και Σακοράφα για το ράψιμο
- Μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη)
- τη σούβλα και καλη φωτιά



Ψήσιμο αρνιού στη σούβλα:

Ξεκινώντας την ετοιμασία για το σούβλισμα, αρχικά και αφού έχουμε καθαρίσει καλά το αρνί περνάμε τη σούβλα ( από τα πόδια προς το κεφάλι ) και προσέχουμε να τα γατζάκια της σούβλας να γατζωθούν καλά πάνω του, διαφορετικά κατά το σούβλισμα το αρνί δεν θα είναι σταθερό. Με λίγο σύρμα τυλίγουμε καλά και τα πόδια του αρνιού στη σούβλα. Επαναλαμβάνουμε και για το σβέρκο. Βάζουμε μπαχαρικά μέσα στην κοιλιά του αρνιού και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σχίζουμε κάποια σημεία ( μπούτια, πλάτες ) και βάζουμε μπαχαρικά και εξωτερικά. Ράβουμε την κοιλιά με τη σακοράφα και τον σπάγγο. Τέλος τυλίγουμε το αρνί με λαδόκολλες.
Έτοιμο για ψήσιμο. Πρέπει να προσέξουμε να τοποθετήσουμε στην αρχή το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε γρήγορα για να μη μας αρπάξει. Αργότερα μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε πιο αργά.
Λίγο πριν ψηθεί το αρνί βγάζουμε τις λαδόκολλες για να ξεροψηθεί.


Το αρνί στη σούβλα χρειάζεται μιάμιση με δύο ώρες αργό ψήσιμο για να γίνει τέλειο. Καθώς περνάει η ώρα, ειδικά αν τα κάρβουνα δεν έχουν πολύ ζέστη, μπορούμε να κατεβάσουμε τη σούβλα πιο χαμηλά.
Προσοχή στο εξής: τα δύσκολα σημεία στο ψήσιμο του αρνιού είναι τα μπούτια, τα μπροστινά πόδια και το κεφάλι. Οπότε συγκεντρώνουμε περισσότερα κάρβουνα σε αυτά τα σημεία. Αντίθετα τα πλευρά γίνονται εύκολα και δεν χρειάζονται πολλά κάρβουνα.
Πως ξέρουμε ότι το αρνί μας είναι έτοιμο; Παρατηρούμε το μπούτι, και μόλις δούμε να ξεπροβάλλει το κόκκαλο κάτω από τη σάρκα, το αρνί στη σούβλα είναι έτοιμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr