Κορμός


Υλικά
80 γρ.για όλες τις χρήσεις αλεύρι
4 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
125 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
225 γρ. Βιτάμ
1 κουταλιά ρούμι
ξύσμα από 1/2Ε Λεμόνι




Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από ½ λεμόνι
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
225 γρ. ΒΙΤΑΜ
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά ρούμι

Εκτέλεση
1. Στρώνετε ρηχό μακρόστενο ταψάκι με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο, αλειμμένο με ΒΙΤΑΜ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Χτυπάτε σε μπολ τα κροκάδια με λίγη από τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ώσπου να ασπρίσουν. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε ανακατεύοντας προσεχτικά στο μίγμα των αυγών. Ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε.
3. Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψάκι και το ψήνετε 10 με 12 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι σε καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη και ξεκολλάτε το λαδόχαρτο. Τυλίγετε το παντεσπάνι όσο είναι ακόμη ζεστό και με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.
4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε σε μπωλ το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη άχνη ώσπου να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το ρούμι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
5. Ξεδιπλώνετε το παντεσπάνι και πετάτε το λαδόχαρτο. Απλώνετε τα 2/3 της κρέμας σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι και το ξανα-τυλίγετε ρολό. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και με το πιρούνι τραβάτε γραμμές. Κόβετε ένα κομμάτι από το ρολό και το τοποθετείτε στο πλάι του κορμού. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr