Υλικά:
1+2/3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες
2,5 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
200 γρ φρέσκο βούτυρο
5 βανίλιες
1,5 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Οδηγίες:
Χτυπήστε με μίξερ χειρός σε βαθύ μπολ τα 8 ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέστε δυο δυο τους κρόκους, ξαναχτυπώντας στο ενδιάμεσο. Γίνεται ένα μείγμα φουσκωτό και αφράτο.
Ζεσταίνετε το γάλα με την ζάχαρη, σε μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς να φθάσει όμως στο σημείο βρασμού. Ρίχνετε το σιμιγδάλι «τμηματικά σαν βροχή», και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Στην συνέχεια προσθέστε και το αφράτο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου.
Τέλος, βγάλτε την πίτα από τον φούρνο, και πασπαλίστε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.