Αποκριάτικες Τούρτες ποταμιάς Νάξου


ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ: 
1 κιλό αλεύρι
4-5 αυγά σπιτικά
1 ποτήρι φυσικού πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδου
1 ποτήρι του κρασιού ρακί

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
500 γρ. μυζήθρα φρέσκια Νάξου
2-4 αυγά
Κανέλα

Γαρίφαλο
Λίγη ζάχαρη ή ζαχαρίνη για τους διαβητικούς
Λάδι
Μέλι
Καρύδια

Οδηγίες:
Για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σφιχτό. Ύστερα το ανοίγουμε με το μπλάστρι σε πολύ ψιλά τετράγωνα φύλλα.

Για την γέμιση ομοίως τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους αρκετά καλά. Μόλις ετοιμάσουμε την γέμιση την τοποθετούμε στα τετράγωνα φύλλα ζύμης και τα κλείνουμε διαγωνίως με την βοήθεια ενός πιρουνιού ώστε να σχηματιστεί ένα ισόπλευρο τρίγωνο.

Το τηγάνισμα γίνετε ως εξής:
 Μόλις ζεσταθεί το λάδι χαμηλώνουμε την δύναμη της φωτιάς ώστε να τηγανίζονται ομοιόμορφα οι τούρτες περιστρέφοντας συνεχώς μην καούν. Μόλις ροδίσουν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει το λάδι.
Στο τελικό στάδιο τοποθετούμε τις τούρτες στην πιατέλα και τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και λίγο κανέλα.

Source: http://www.aegeancuisine.gr/ViewRecipe.aspx?id=182

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr