Σεκέρ Παρέ


Συστατικά συνταγής:
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1,5 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά αλάτι
45-50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Στο κέντρο κάθε μπάλας βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºC για 30-40 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο. Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr