Κρεμ Μπρουλέ


Συστατικά συνταγής
600 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας
Ξύσμα ενός λεμονιού
5 κρόκους αβγών
3 κουταλιές λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Καφέ ζάχαρη, για να καραμελώσουμε την επιφάνεια



Εκτέλεση:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Όταν η κρέμα γάλακτος πάρει μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, που εξακολουθεί να είναι σιγανή και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα σε ένα κρύο μπολ, το οποίο βυθίζουμε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει.
Την αδειάζουμε σε χαμηλα κεραμικά μπολάκια, που τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρουμε την κρεμ μπρουλέ ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Πασπαλίζουμε τις κρέμες με την καφετιά ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το καυτό γκριλ, ως ότου καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr