Υλικά
- 5 αυγά
- 5 κουταλιές βούτυρο
- 1 κούπα τριμμένο τυρί (ότι προτιμάτε!)
- 3 κουταλιές γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί σε κύβους.
- Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ, βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε.
- Ρίχνουμε το τυρί.
- Σε 1-2 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά.
- Αφού χτυπήσουμε τα αυγά με το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη ή ό,τι άλλο προτιμάμε, τα ρίχνούμε στο τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να δέσει.
- Την γυρίζουμε παίρνοντας ένα πλατύ σκεύος (πιάτο, δεύτερο τηγάνι κλπ.) και αναποδογυρίζουμε το τηγάνι με την ομελέτα ώστε η άψητη πλευρά να ακουμπά στον πάτο του σκεύους και μετά να αφήσουμε την ομελέτα να γλιστρήσει ξανά μέσα στο τηγάνι με την άψητη πλευρά της από κάτω.
- Κατά το τηγάνισμα ανακατεύουμε την ομελέτα συνεχώς ώστε να γίνει μικρά κομματάκια.
- Η γέμιση φυσικά εδώ τηγανίζεται μαζί με την ομελέτα.