Συστατικά σάλτσας για μαρινάρισμα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού hot pepper sauce
Για το τηγάνισμα
450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (μπούτι)
1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές
Προαιρετικά για το σερβίρισμα
1 πακέτο τορτίγιες αλευριού
Κομμένο μαρούλι
Πράσινο κρεμμύδι
Οδηγίες
Κόψτε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, στην οποία θα μαρινάρουμε το κρέας, ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και την hot pepper sauce.
Βάζουμε το κρέας στο μπωλ και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να παει παντού. Αφήνουμε το κρέας για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάναιτε το λάδι σε ψηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το χοιρινό, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τηγανίστε ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μην είναι πια ροζ και τα λαχανικά να είναι τραγανά και μαλακά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε αμέσως την τορτίγια με το μείγμα του χοιρινού. Εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το μαρούλι, πράσινο κρεμμύδι και salsa. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί τσένταρ και κομμένη ντομάτα.
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού hot pepper sauce
Για το τηγάνισμα
450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (μπούτι)
1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές
Προαιρετικά για το σερβίρισμα
1 πακέτο τορτίγιες αλευριού
Κομμένο μαρούλι
Πράσινο κρεμμύδι
Οδηγίες
Κόψτε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, στην οποία θα μαρινάρουμε το κρέας, ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και την hot pepper sauce.
Βάζουμε το κρέας στο μπωλ και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να παει παντού. Αφήνουμε το κρέας για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάναιτε το λάδι σε ψηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το χοιρινό, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τηγανίστε ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μην είναι πια ροζ και τα λαχανικά να είναι τραγανά και μαλακά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε αμέσως την τορτίγια με το μείγμα του χοιρινού. Εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το μαρούλι, πράσινο κρεμμύδι και salsa. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί τσένταρ και κομμένη ντομάτα.