Υλικά
½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
½ φλυτζάνι του τσαγιού φυτική μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
½ φλυτζάνι του τσαγιού φυτική μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά
Υλικά για το γλάσο
150 γρ.κουβερτούρα
1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού
150 γρ.κουβερτούρα
1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού
Για επικάλυψη
100 γρ.τριμμένη λευκή σοκολάτα
100 γρ.τριμμένη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε καλά το σιμιγδάλι καλά.
Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.
Εκτέλεση γλάσου
Λιώνουμε με την κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού.
Λιώνουμε με την κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού.
Βάζουμε το χαλβά σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα του κέικ και απλώνουμε επάνω το γλάσο.
Πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα.