Yλικά
1 ½ φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 – 1 ½ κιλό αλεύρι
σουσάμι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 – 1 ½ κιλό αλεύρι
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε να γίνει απαλή η ζύμη.
Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ό,τι σχήμα θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ό,τι σχήμα θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.