Τσιπούρα με κόλιανδρο και λάιμ

Ένα ψάρι το οποίο μπορείς να βρεις από τη λαϊκή μέχρι το super market. Ένα πιάτο πολύ γευστικό, διαιτητικό και δροσερό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ 
Χρόνος ψησίματος: 10’
Μερίδες: 4

Υλικά
8 φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους
3 κουταλιές σούπας ξύσμα λάιμ
½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ κουταλιά γλυκού καυτερή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Αλάτι χοντρό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κολοκυθάκια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει και να φιλετάρει τα ψάρια. Ανακατεύουμε τις δύο κουταλιές σούπας ξύσμα από λάιμ με τον κόλιανδρο, το αλάτι και τη σάλτσα πιπεριάς, σε ένα μπολ. Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα κι από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε το ψάρι για 2’-3’ από την πλευρά του δέρματος και με προσοχή το γυρνάμε και το ψήνουμε κι από την άλλη για 2’-3’ επιπλέον. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες και τις κόβουμε ξανά κάθετα σε λωρίδες. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ κι ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τις λωρίδες κολοκυθιών και μια φέτα λάιμ. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr