Σολομός σε φύλλο κρούστας με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι καθόλου. Αντιθέτως, σε μισή ώρα θα μπορείς να έχεις ένα πολύ γευστικό και άκρως εντυπωσιακό πιάτο. 

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Υλικά (για 2 άτομα)

4 φιλέτα σολομού (100 γραμμάρια περίπου το καθένα)
4 φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα αποφλοιωμένα
1 κουταλιά σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή, μαλακή
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι για να κάψει. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 5’ ή μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε και το ξίδι, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τα υλικά για 15’ μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή σαν μαρμελάδα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα δύο κατά μήκος (έτσι έχουμε οκτώ λωρίδες). Λαδώνουμε ελαφρά δύο λωρίδες και στρώνουμε τη μία πάνω στην άλλη. Τοποθετούμε στην κοντή πλευρά του φύλλου ένα φιλέτο σολομού και τον τυλίγουμε με το φύλλο σχηματίζοντας ένα πακετάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας τέσσερα πακετάκια συνολικά. Λαδώνουμε τα πακετάκια εξωτερικά, τα βάζουμε μέσα σε ζεσταμένο ταψί του φούρνου με την ένωση των φίλων τους προς τα κάτω και τα ψήνουμε για 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr