Υλικά
1/2 κιλού φρέσκα άσπρα μανιτάρια
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπας νερό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
1 κουταλακι του γλυκού κούρκουμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τα μανιτάρια (αν θέλουμε δεν τα τηγανίζουμε).
Ανακατεύουμε το κρασί με το τσίλι, τον κόλιανδρο, το κούρκουμα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το μίγμα του κρασιού και προσθέτουμε το νερό και το λάδι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
1/2 κιλού φρέσκα άσπρα μανιτάρια
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπας νερό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
1 κουταλακι του γλυκού κούρκουμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τα μανιτάρια (αν θέλουμε δεν τα τηγανίζουμε).
Ανακατεύουμε το κρασί με το τσίλι, τον κόλιανδρο, το κούρκουμα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το μίγμα του κρασιού και προσθέτουμε το νερό και το λάδι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.