Ποσότητα: 4 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 500γρ. σπαγγέτι
• 4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
• ½ παρθένο ελαιόλαδο
• Πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό τους, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να γίνει χρυσαφί, και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα στραγγισμένα σπαγγέτι πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει, και το περιεχόμενο από το τηγάνι, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα σπαγγέτι και μετά από 1’ αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 500γρ. σπαγγέτι
• 4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
• ½ παρθένο ελαιόλαδο
• Πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
• ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 200γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό τους, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να γίνει χρυσαφί, και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα στραγγισμένα σπαγγέτι πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει, και το περιεχόμενο από το τηγάνι, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα σπαγγέτι και μετά από 1’ αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.