Ποσότητα: 4 μερίδες
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου είτε με την πέτσα είτε χωρίς
• 8 μέτριες πατάτες
• 2 λεμόνια μεγαλούτσικα
• 2 ½ κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• ½ κούπα νερό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις μοιράζουμε σε ένα μεγάλο ταψί καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
2. Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα τοποθετούμε ακριβώς πάνω από τις πατάτες.
3. Και τώρα ρίχνουμε μέσα στο ταψί τον χυμό λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και το νερό.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μέσα στο ταψί για να πάνε παντού.
5. Τοποθετούμε το ταψί ακριβώς στο κέντρο του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180ο C. Θέλει περίπου 1 ½ ώρα, ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και οι πατάτες.
Χρόνος παρασκευής: 20’
Υλικά
• 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου είτε με την πέτσα είτε χωρίς
• 8 μέτριες πατάτες
• 2 λεμόνια μεγαλούτσικα
• 2 ½ κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• ½ κούπα νερό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις μοιράζουμε σε ένα μεγάλο ταψί καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
2. Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα τοποθετούμε ακριβώς πάνω από τις πατάτες.
3. Και τώρα ρίχνουμε μέσα στο ταψί τον χυμό λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και το νερό.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μέσα στο ταψί για να πάνε παντού.
5. Τοποθετούμε το ταψί ακριβώς στο κέντρο του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180ο C. Θέλει περίπου 1 ½ ώρα, ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και οι πατάτες.