Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.
Πηγή: Tlife.gr
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.
Πηγή: Tlife.gr