Σούπα λεμονάτη με κριθαράκι και κοτόπουλο

Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.


Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.

Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.

Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.

Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.

Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.

Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.

Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.

Πηγή: Tlife.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr