Μοσχάρι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας

Ένα κλασσικό αλλά συνάμα πεντανόστιμο φαγητό μιας και ο συνδυασμός της μουστάρδας με το λεμόνι, εκτοξεύει τη γεύση του.

Υλικά:
800 γρ. μοσχάρι νουά
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κλωναράκι σέλινο
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
Λίγο μπαχάρι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το μοσχαράκι και το ροδίζουμε απ΄ όλες τις μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας να πάρει βράση και προσθέτουμε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τα λαχανικά ολόκληρα και το καρότο σε ροδέλες.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί του και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr