Πικάντικες γαρίδες σε σουβλάκι με σάλτσα αβοκάντο

Μια εύκολη συνταγή για Σουβλάκια Γαρίδας με σάλτσα αβοκάντο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά Συνταγής
20 μεγάλες γαρίδες
20 ξυλάκια-οδοντογλυφίδες
Mαρινάδα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
1 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Σάλτσα αβοκάντο

1 αβοκάντο ώριμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλι, κέλυφος και έντερο). Ττις ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.

2. Για τη μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Βουτάμε τα ξυλάκια στο νερό για αρκετή ώρα. Καρφώνουμε σε κάθε ξυλάκι 1 γαρίδα. Τις βάζουμε στο ταψάκι, με τη γαρίδα να ακουμπά στο ταψί και το σουβλάκι στο πλάι. Ψήνουμε στους 200 C για 10΄ περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν.
3. Για τη σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τη βάζουμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Τη γαρνίρουμε δίπλα στα σουβλάκια.

Πηγή: Argiro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr