Μπουφές για Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ

Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύουμε, συνήθως, τα πιο κοντινά κι αγαπημένα μας πρόσωπα, για ένα γιορτινό φαγοπότι, που διαθέτει ζεστασιά και ολίγον από (καλό)...deja vu. Ο γιορτινός μπουφές, από την άλλη, ταιριάζει σε μια βραδιά με περισσότερους φίλους, και διάθεση διασκέδασης.

Το ρεβεγιόν, βέβαια, είναι η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και τα εδέσματα πρέπει να είναι αναλόγως γιορτινά, αν και προσαρμοσμένα σε μπουφέ.
Ακολουθούν οι προτάσεις μας και χρήσιμα tips:


Πρώτο και βασικό, οι ποσότητες. Γιά να μην "ξεφύγει" ο προϋπολογισμός μας χωρίς λόγο, υπολογίζουμε το σύνολο του μπουφέ μας και όχι το κάθε έδεσμα, ανά άτομο, με εξαίρεση τα ατομικά ορεκτικά.

Κανονικά, δεν πρέπει να λείπει η παραδοσιακή γαλοπούλα. Σας προτείνουμε να τη φτιάξετε με γέμιση, και μάλιστα λίγο διαφορετική (π.χ. με ξερά φρούτα - στο μπουφέ ταιριάζουν τα πρωτότυπα), γιατί έτσι θα έχετε ένα συνοδευτικό, χωρίς κόπο. Για τον ίδιο λόγο, θα ψήσετε συγχρόνως, σε άλλο σκεύος, πατατούλες, είτε μικρές, ολόκληρες με τη φλούδα τους είτε κομμένες, με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και, αν θέλετε, κίτρινη κολοκύθα, που θα τις κάνει πιό πρωτότυπες (θα την προσθέσετε στη μέση του ψησίματος). Θα παρουσιάσετε τη γαλοπούλα τεμαχισμένη όμορφα και ξεχωριστά τη γέμιση.

Άλλη επιλογή είναι ένα μεγάλο χοιρινό μπούτι, με την πετσούλα του, σιγοψημένο και γλασαρισμένο όμορφα, με πατάτες, κυδώνια, δαμάσκηνα ή ότι άλλο θέλετε, στο ταψί. Θα το αλείψετε με μέλι και μουστάρδα ή με πετιμέζι, γιά να κάνει όμορφη κρούστα. Αγοράστε το κρέας σας από κρεοπωλείο που εμπιστεύεστε, για να είστε σίγουροι γιά το αποτέλεσμα. Θα σερβιριστεί κι αυτό, κομμένο σε φέτες.

Μια καλή πρόταση για το μπουφέ σας (αν δεν έχετε επιλέξει άλλο χοιρινό), είναι το χριστουγεννιάτικο χοιρινό ζαμπόν, που στολίζει το τραπέζι, ροδοκόκκινο, γλασαρισμένο, στολισμένο με τα γαρύφαλλα, που τρώγεται κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες.
φτιάξτε ένα κρύο ορεκτικό με καπνιστό σολομό ή παρουσιάστε τον σκέτο, σε στενές λωρίδες, τυλιγμένες ρολάκια και μερικές σταγόνες σάλτσα ντιλ. Είναι γιορτινός και όχι ιδιαίτερα ακριβός, γιατί δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα.

Μια ποικιλία από διαλεκτά λουκάνικα, ψημένα στο γκριλ, κομμένα και σερβιρισμένα με μία καλή μουστάρδα, είναι ένα εύκολο ορεκτικό.

Πίτα ή μία χειμωνιάτικη τάρτα, θα συμπληρώσουν τα ορεκτικά σας. Εκτός αν επιλέξετε τους κλασικούς λαχανοντολμάδες, που στέκονται εξίσου καλά σε μπουφέ και σε τραπέζι. Μία γιορτινή σαλάτα (π.χ. με γαρίδες και αβοκάντο) είναι απαραίτητη. Αποφύγετε τις σαλάτες με μεγάλα φύλλα, που είναι άβολες στα πιάτα.

Ένα πλατό τυριών είναι επίσης απαραίτητο και θα περιλαμβάνει 4-5 διαφορετικά είδη. Συνοδέψτε τα με ένα τσάτνεϋ και ξερά φρούτα.
αν έχετε αρκετά κρεατικά, αποφύγετε τα αλλαντικά, για να μειώσετε και το κόστος του μπουφέ σας
... και στην περίπτωση που τα παραπάνω σας φαίνονται αρκετά κλασικά, κρατήστε τα κρεατικά και αντικαταστήστε τα υπόλοιπα με κινέζικο ή γιαπωνέζικο

Finger food (από κέτερινγκ, βέβαια)! Σε κανένα δεν θα κακοφανούν τα σπρινγκ ρολς ή ο σολομός σούσι...

Ό,τι κι αν επιλέξουμε, ας αντιμετωπίσουμε την προετοιμασία σαν γιορτή κι ας μην τη μετατρέψουμε σε άγχος. Το ζεστό σπίτι και η παρέα είναι η καρδιά μιας επιτυχημένης βραδιάς. Χρόνια πολλά!

Πηγή: Athinorama.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr