Μια ιδανική συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι ελιά
3 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μαύρο πιπέρι
200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
4 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, την δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας όχι όμως τελείως. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λωρίδες και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη. Σε μι άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και μετά από λίγο το περιχύνουμε με τον ζωμό του. Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σερβίρουμε την σούπα με λεμόνι και πιπέρι.
Tips: Όσο βράζουμε το κρέας, καλό είναι να το ξαφρίζουμε.
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι ελιά
3 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μαύρο πιπέρι
200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
4 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, την δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας όχι όμως τελείως. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε λωρίδες και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη. Σε μι άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και μετά από λίγο το περιχύνουμε με τον ζωμό του. Συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σερβίρουμε την σούπα με λεμόνι και πιπέρι.
Tips: Όσο βράζουμε το κρέας, καλό είναι να το ξαφρίζουμε.